Skip to main content

BRIPSA

Moje práce mě nesmírně baví a každou operací se snažím posunout k lepším a lepším výsledkům. Když jsem před 20 lety začínal, přebíral jsem techniky od starších a zkušenějších kolegů. I touto cestou bych jim chtěl poděkovat a vyjádřit jim vděk, že mi umožnili si postavit silné základy, na kterých se dá stavět operační jistota. Každý chirurg by však měl mít touhu překročit svůj stín a přinést něco nového, co mu přinese radost z inovace a uznání od kolegů. Pevně věřím, že díky mojí nové technice redukce a modelace prsu pomocí dual plane přístupu, udělám radost mnoha ženám, které touží po pevném poprsí vzhledu jako s implantátem a přesto zcela bez jeho použití. Z mého pohledu je to úplně nový koncept, který jsem nikde neviděl a o kterém jsem nikdy nečetl. Pokud je má znalost tak plytká, že některý z mých kolegů tuto metodu zná, pak bych ho prosil o zaslání článku a autora, který ji publikoval. Děkuji mnohokrát.

Osobně metodu nazývám BRIPSA. Je to anglická zkratka, kterou bych do češtiny volně přeložil jako techniku zmenšení prsou s jejich zpevněním pomocí vlastní tkáně vložené pod sval. Název je to složitý, stejně tak i vlastní operace nepatří mezi nejjednodušší, ale výsledky za to stojí a po letech používání můžu upřímně konstatovat, že žádná z předchozích metod, co jsem kdy používal nebo na kongresech viděl, neměla tak hezké výsledky, navíc dlouhodobě stabilní. Popis operace přesahuje rámec tohoto textu a s dovolením si ho ponechám na odborné fóra ke kritice od renomovaných kolegů.

Díky použití vlastní tkáně není nutný silikonový prsní implantát, který se u této techniky ani použít nedá, protože v jeho místě je právě lalok z vlastní tkáně. Tím je dosaženo maximální plnosti v horním pólu prsu, maximálního naplnění dekoltu i bez použití prsních implantátů a zároveň redukce vlastního objemu prsu. Je třeba však hned při úvodní konzultaci dobře zvážit možnost použití této techniky, protože není vhodná pro každého. Zásadní jsou předoperační rozměry prsu. Pokud ty odpovídají požadovaným rozměrům, pak se klientka může těšit na perfektní tvar prsu i se svou plností.

Z mého pohledu pokládám techniku BRIPSA za jedinečnou možnost, jak dosáhnout zmenšení a zpevnění prsou bez pomoci silikonového prsního implantátu. A pokud chcete tuto možnost využít, pak se objednejte za mnou na konzultaci, protože Vám ji nikde jinde nabídnout nemůžou.