Skip to main content

Zvětšení prsou implantátem

Zvětšení prsou silikonovým implantátem podstupujete proto, abyste dodaly svým ňadrům potřebný objem. Nejdůležitějším slovem v předchozí větě je slovo potřebný. Každá z Vás má představu, že objem, který potřebuje, je jinak velký, jinak tvarovaný a různě vysoko. Proto výrobci vymysleli celou škálu různých prsních implantátů, abychom Vám byli schopni vybrat ten nejvhodnější. Jak taková volba probíhá?

Celá konzultace je o Vás a o Vašich představách. Abych Vaše představy lépe poznal, nestyďte se mi ukázat fotky Vašich ideálních prsů. Dřív jsem to odmítal, ale teď mi to připadá jako velmi dobrá cesta, jak poznat, co ve skutečnosti chcete. Někdy je Váš slovní popis Vašeho přání zavádějící a občas samy přesně netušíte, co chcete. Díky těmto fotkám jsem schopný vymyslet a vybrat ten nejvhodnější implantát pro Váš hrudník.

A Váš hrudník hraje tu vůbec nejzásadnější úlohu v celém procesu zvětšení prsů pomocí silikonových implantátů. Základním prvkem každé konzultace by mělo být proměření Vašich stávajících prsů a seznámení se s každou nerovností, asymetrií či jinou deformitou na Vašem těle, které by mohly mít vliv na konečný výsledek. Z těch všech, které vidím, Vám sdělím jen ty nejvážnější, protože řadu z nich dokáže odhalit jen oko zkušeného plastického chirurga. Zejména pokud je to spojeno třeba s anatomickou varietou na hrudním koši.

Po provedeném měření Vašich prsů a seznámení se s Vaší představou by mělo nastat vyzkoušení si velikosti implantátu v podprsence před zrcadlem. Je to Vaše oblíbená fáze, při které vidíte možný výsledek. Zároveň je to počátek dalšího zvažování o konečné velikosti implantátu. U jednoduché augmentace prsů – tím myslím, že zvětšovaný prs je ideálně vytvořen a potřebuje jen podpořit vhodným implantátem – je situace jednoduchá, protože si můžete vybrat velikost libovolnou. Ale u klientek, kde je třeba trošku krotit vášeň pro zvětšení vzhledem k původnímu tvaru prsu nebo hrudníku, se během fáze zkoušení můžete dostat mimo limit Vašeho budoucího optimálního implantátu. Tato situace může vyústit do dvou možných řešení. Buď netrváte na velikosti, kterou jste si vybrala a spokojíte se s implantátem, který je optimální pro Vaše tělo (Váš hrudník a Vaše prsa) nebo se spokojíte s implantátem, který je optimální pro Vaši hlavu (Vaše touha po dané velikosti převáží možnosti Vašeho hrudníku). Ve druhém případě je jasné, že nejsem schopný docílit dokonalého výsledku a konečný vzhled bude vždy kompromisem mezi možnostmi Vašeho těla a velikostí implantátu. Tuto skutečnost je pak třeba akceptovat.

Konečná velikost a tvar implantátu tedy závisí na naší společné domluvě. Nebojte se se mnou bavit otevřeně. Čím přesněji se navzájem pochopíme, tím lepšího výsledku se společně dobereme. A o nádherný výsledek jde především.