Skip to main content

Prsní implantáty

Prsní implantáty vznikly v šedesátých letech minulého století. Od té doby už uplynulo přes 60 let a vývoj prsních implantátů zaznamenal řadu zásadních změn, které vedly k inovacím jak materiálu, tak operační techniky.

Všeobecně se prsní implantáty skládají z obalu a z výplně. Oboje může mít různé vlastnosti, které následně dávají implantátu jeho specifickou charakteristiku. Vzhledem k novému zákonu omezujícímu reklamu zde bohužel nemůžeme jmenovat jednotlivé značky implantátů a k nim přiřadit jejich vlastnosti. Vy si tak nemůžete předem zjistit, jakému implantátu je dobré se vyhnout. To Vám jsem schopen poradit až při osobním setkání.

Silikonové prsní implantáty jsou podle mě zlatým standardem při augmentaci prsu. I když jejich vývoj doprovází často různé aféry, vždycky je prsní implantáty přečkaly a předpokládám, že se budou ještě dlouho používat. V současné době neexistuje jiná alternativa, která by poskytla tak předvídatelný výsledek augmentace prsu. Ačkoliv výplň vlastním tukem je nadějná, větší zvětšení prsu s ní během jednoho sezení dosáhnout nelze.