Skip to main content

Metody zvětšení prsou

Pokud má žena pocit malých prsou, tak se v hloubi její mysli zrodí myšlenka, že by tento svůj hendikep měla napravit a zatouží po jejich zvětšení.  Přirozeností člověka je si vybírat ty nejsnazší cesty k dosažení cíle. Moje představa o Vaší cestě začíná na internetu zadáním hesla „jak zvětšit prsa“. Na tento odkaz Vám vypadne nabídka farmaceutických preparátů a řada webů plastické chirurgie. Pro Vás, jako laika v této oblasti je to poměrně nepřehledné, a tak si myslím, že řada z Vás šáhne v první řadě po těch lécích.

Je pravda, že po skutečných lécích rostou prsa. Toho jsou důkazem klientky, které prodělávají změnu pohlaví z může na ženu. Po nasazení hormonální terapie dokáže poprsí vyrůst někdy i o celé číslo. Je třeba si však uvědomit, že začínáme z ničeho. Začátek je v tomto případě z mužského hrudníku a po hormonální terapii je možné mít menší prsa. Na druhé straně, a toho si všímám stále častěji na plovárnách, velké prsy mají i obézní muži, a dokonce i chlapci. Volně dostupné léky nejsou hormonální, ale tzv. fytofarmaka, tedy výtažky z bylin. Úspěšné zvětšení ženského prsu pomocí fytofarmaka považuji za neprokázané. Pokud se pletu, neváhejte mi to napsat na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a přiložte i fotky před a po. Děkuji.

Další možností je systém vakuových pump, který se pravidelně a dlouhodobě nasazuje na oblast prsů. Smyslem má být pomocí podtlaku přimět prsní žlázu ke zvětšení. Tento systém je odbornou veřejností přijímán jako pomocný a neslouží pro trvalé zvětšení prsu. Zvětšení poprsí je pouze přechodné a po ukončení používání systému dojde opět ke zmenšení. Některé kliniky doporučovaly tento systém před zvětšením poprsí pomocí vlastního tuku.

Zvětšení prsou vlastním tukem je perfektní metoda, pokud netoužíte po změně velikosti o víc jak 1 číslo během jednoho sezení. Na internetu můžete najít krásné výsledky, které prezentují až neskutečné zvětšení pomocí vlastního tuku. Moje první zkušenosti s touto metodou sahají do roku 2009, kdy jsme jako první v České republice zkoušeli obohatit tuk pomocí kmenových buněk a tím docílit déletrvajícího efektu se zachováním většího množství živé tukové tkáně.  Od té doby technika prošla řadou změn, ale vlastní metoda provedení je stále stejná. V roce 2013 jsem pak absolvoval stáž v Berlíně, kde se provádí zvětšení prsou vlastním tukem zcela rutině a diskutovali jsme naše pacienty. Poslední dobou tuto metodu neprovádím tak často jako mezi 2013-2017 vzhledem k nepředvídatelnosti výsledku.

Pokud chceme docílit výsledek předvídatelný, pak je nutné se obrátit o pomoc k silikonovým implantátům. Z mého pohledu je to standardní metoda, která dává standardní výsledky. Samozřejmě je nutné myslet i na negativa silikonových implantátů, která můžou značně snížit radost z výsledky v čase. Přesto si myslím, že silikonové implantáty nelze nahradit žádnou jinou metodou výše popsanou.