Skip to main content

Neinvazivní metody

Pokud nejste indikování na operaci horních nebo dolních víček, pak Vám můžeme nabídnout jinou metodu určenou pro omlazení očního okolí.

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je hojně používaný vstřebatelný materiál pro omlazení v oblasti obličeje. Rovněž okolo očí má svoje vhodné indikace, které někdy můžou nahradit i plánovaný operační výkon. Na druhé straně z mé dlouholeté zkušenosti nejlepších výsledků jsem schopný docílit kombinací - tedy operace víček a následně doplnění objemu kyselinou. V oblasti dolních víček je to nejlepší možná operace

Přenos vlastního tuku

Přenos vlastního tuku je mou oblíbenou technikou. Za méně peněz hodně výplně. Používá se vlastní tuk klienta,který odebereme např. z vnitřní strany kolene a ten pak aplikujeme do potřebných lokalit na obličeji. Takto jsem schopný přenést třeba 12ml tuku do celého obličeje. Pokud bychom to stejné chtěli udělat pomocí kyseliny, pak by cena celého výkonu byla násobně větší. 

Navíc vlastní tuk je přece Váš vlastní materiál. Proto na něho existují minimální reakce. U kyseliny se někdy objevují hrudky nebo zatvrdliny, které jsem u tuku neviděl. Je pravda, že onlazení obličeje pomocí vlastního tuku je tak trochu nevypočitatelná metoda, kdy dopředu nejsme jisti přesného množství tuku, které v obličeji zůstane. Ale nestalo se mi, že by výsledek vypadal někdy nepřirozeně. Je to zajímavé, ale s tukem vždy vypadáte přirozeně.

Plasmaterapie

Odebereme Vám trošku krve a po její úpravě z ní získáme krevní plasma obohacenou destičkami. Tu pak aplikujeme do podkoží kolem očí, čímž způsobíme zpevnění dané oblasti a vymizení drobných vrásek. Hluboké vrásky touto metodou nelze odstranit, pouze zjemnit. Navíc jsou často vrásky spojené s pohybem svalů.

Botulotoxin

A pokud potřebujeme tyto svaly omezit v pohybu, pak tu máme možnost aplikace botulotoxinu, který způsobuje ochrnutí svalů. Tím Vám je znemožněno mžourat, mračit se, divit se a vrásky se dále neprohlubují. Botulotoxin je podle mě jedním z nejlepších vynálezů moderní plastické chirurgie.